Van-t-limburgsland

Onze drenten

       

                                                                                Eppo   

Onze eerste Drent geboren op 4 april 1995 gefokt door Mevr. Koster uit Lelystad. Met haar hebben we ons eerste nestje Drenten gefokt , 6 reuen. Net voor dat we haar voor een volgend nestje wilde laten dekken kreeg ze een epileptische aanval waarna we gelijk zijn gestopt om met haar te fokken. Juni 2003 hebben we haar moeten laten inslapen.

 

 

      

                                            Dit is Nimka fan "it Frije Fjild.

Toen het nest van Eppo niet doorging zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe drent en bij Mevr.Polman in Friesland terecht gekomen . Ze had een nestje van Fieneke fan ït Frije Fjild en Arjen Josien van Groevenbeek liggen en in juli 2000 is Nimka vanuit Friesland naar ons in Limburg gekomen. We zijn met haar naar de jachtcursus gegaan waar we de C-B en de MAP cursus gedaan hebben en daarna vele jachtwedstrijden hebben gelopen. Ze heeft 2x de jachtproef van de vereniging in Beesd gewonnen met 2 heel mooie A diploma's. We zijn op de cursus in contact gekomen met jagers met wie we tot heden nog steeds mee op jacht gaan , nu met Sera en Esra. Nadat ze aan alle normen van de vereniging voldaan had hebben we met haar 3 nesten gefokt en uit haar laatste nest hebben we Sera gehouden.

In maart 2013 hebben we afscheid van haar moeten nemen.

 

 

 

       

                                       Sera v 't Limburgsland

Op 2 juni 2006 is Sera uit de combinatie van Nimka en Siep Muffty v Selihof geboren. Ook met haar nemen we deel aan de jachtproeven en in 2012 heeft ze 2 A-diploma's behaald. In 2009 heeft ze haar eerste nestje gehad van 7 pups. In 2011 is het 2e nest van haar geboren 6 reutjes en 2 teefjes.  Esra , hebben we uit dit nest zelf aangehouden. In 2013 heeft ze haar 3e nest gehad 3 reutjes en 6 teefjes. Enkele maanden voor haar nest won ze de jachtproef in Beesd met haar 3e A-diploma en behaalde ze haar 1e MAP-A diploma.

 

 

 

    

                                   Esra van 't Limburgsland

Uit het nest van Bink & Sera hebben we Esra zelf gehouden . Ze is geboren op 17 december 2011. Ook met haar gaan we mee met de jagers en bezoeken we de jachtproeven waar ze  C -B en A diploma's behaalden.

 

 

 

                                              Zowi Balou van Selihof

Omdat het met Esra niet lukte om een nestje te fokken hebben wij bij Jan van der Zanden Zowi gehaald ze is op 26-2-2017 geboren.

Met haar gaan we weer jachtproeven doen en hopen dat het in de toekomst met haar wel gaat lukken om een nestje te fokken.