Van-t-limburgsland

Het 1e nest

Ons eerste nest met drenten werd op 10 maart 1999 geboren . Als dekreu hebben we Berry v 't Nimrodsheem gebruikt , het werd een mooi nestje met 6 reuen. Later bleek echter dat er enkele nakomelingen net zoals Eppo enkele keren per jaar een lichte epileptische aanval kregen vandaar dat we niet meer met haar hebben gefokt.Epilepsie is een ziekte die helaas regelmatig bij drenten voorkomt en bijna niet is op te sporen. Het is  dan ook niet mogelijk om voor 100% te beloven dat een pup vrij is van epilepsie.

 

 

Het 2e nest

Het is het 1e nestje van Nimka , we kozen als dekreu Eros v h Grote Bos. De 3 reutjes en 3 teefjes werden op 6 juni 2003 geboren. Uit dit nest is met Djara v 't Limburgsland van de Fam.Levers uit Enschede ook een nestje gefokt (rechts op foto).

 

 

Ons 3e nest

Het Nimka's 2e nestje als vader namen we Jelle Muffty van Selihof deze had met Petra Kok in 2003 meegedaan aan de nimrod.Het werd een klein nest van 3 reutjes.

 

 

4e nest

Aangezien dit het laatste nest van Nimka zou worden hadden we besloten om een teefje zelf aan te houden. We zochten Siep Muffty van Selihof uit als reu. Op 2 juni 2006 werden 4 reutjes en gelukkig voor ons ook 3 teefjes geboren. We besloten dat Sera v 't Limburgsland bij ons zou blijven.

 

Het 5e nest.

Nadat Sera aan alle voorwaarden van de vereniging had voldaan konden we voor haar ook gaan uitkijken naar reu , het werd Harda van Dorine Croonen . Op 31-8-2009 werd ze de trotse moeder van 2 reutjes en 5 teefjes.

 

 

Ons 6e nest

Voor het 2e nest van Sera hebben we Bink van 't Arret gekozen. Bink gaat met zijn baas Leo Biemans mee naar veldwedstrijden , jachtproeven en de jacht. Op 17 december 2011 zijn er 6 reutjes en 2 teefjes geboren. We hebben zelf een teefje uit dit nest aangehouden , Esra.

   

                   Sera                             &                           Bink

 

 

 

 

Ons 7e nest.

Het 3e en laatste nest van Sera is op 5 december 2013 geboren , 3 reutjes en 6 teefjes. Als reu hebben wij Roef Bo v d Ruyghewaert van Mirjam van Hoef gekozen.Roef is jeugdkampioen en op de jachtproef van de vereniging behaalde hij het beste B-diploma. Een reutje uit het nest " Rink " gaat mee met Mirjam en Roef.

 

    

                                          Roef                         &                                Sera

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb