Van-t-limburgsland.jouwweb.nl
Home » Onze drenten

Onze drenten

       

                                          Dit is Eppo

Ze is geboren op 4 april 1995 bij Mevr. Koster in Lelystad. Haar vader was Boomer Silvana van Groevenbeek haar moeder Skippy. Met haar hebben we de gehoorzaamheids cursussen gedaan.

In 1997 heeft ze buiten onze bedoeling een nestje van 5 pups gehad waarna we haar heupen en ogen hebben laten controleren en naar enkele shows zijn geweest waar zij telkens een ZG behaalde.Met Berry v 't Nimrodsheem als vader heeft ze 1999 haar eerste nestje drenten gehad , het waren 6 reuen. In 2000 hadden we bij de vereniging al een fokaanvraag ingediend voor haar volgende nest waarvan we zelf een pup zouden aanhouden maar helaas kreeg ze net voor haar loopsheid  een epileptische aanval. Het fokken met haar was dus gelijk gedaan.

In 2003 hebben we haar moeten laten inslapen omdat er van alles mis was met haar ruggenwervels.

 

 

 

      

                                            Dit is Nimka fan "it Frije Fjild.

Toen het nest van Eppo niet doorging zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe drent en bij Mevr.Polman in Friesland terecht gekomen . Ze had een nestje van Fieneke fan ït Frije Fjild en Arjen Josien van Groevenbeek liggen en in juli 2000 is Nimka vanuit Friesland naar ons in Limburg gekomen. We zijn met haar naar de jachtcursus gegaan waar we de C-B en de MAP cursus gedaan hebben en daarna vele jachtwedstrijden hebben gelopen. Ze heeft 2x de jachtproef van de vereniging in Beesd gewonnen met 2 heel mooie A diploma's. We zijn op de cursus in contact gekomen met jagers met wie we tot heden nog steeds mee op jacht gaan , nu met Sera en Esra. Nadat ze aan alle normen van de vereniging voldaan had hebben we met haar 3 nesten gefokt en uit haar laatste nest hebben we Sera gehouden.

In maart 2013 hebben we afscheid van haar moeten nemen.

 

 

 

       

                                       Sera v 't Limburgsland

Op 2 juni 2006 is Sera uit de combinatie van Nimka en Siep Muffty v Selihof geboren. Ook met haar nemen we deel aan de jachtproeven en in 2012 heeft ze 2 A-diploma's behaald. In 2009 heeft ze haar eerste nestje gehad van 7 pups. In 2011 is het 2e nest van haar geboren 6 reutjes en 2 teefjes.  Esra , hebben we uit dit nest zelf aangehouden. In 2013 heeft ze haar 3e nest gehad 3 reutjes en 6 teefjes. Enkele maanden voor haar nest won ze de jachtproef in Beesd met haar 3e A-diploma en behaalde ze haar 1e MAP-A diploma.

 

 

 

    

                                       Esra v 't Limburgsland

Uit het nest van Bink & Sera hebben we Esra zelf gehouden . Ze is geboren op 17 december 2011. Ook met haar gaan we mee met de jagers en bezoeken we de jachtproeven waar ze  C en B-diploma's behaalden.